Nabava opreme za prvu pomoć i spašavanje

Datum objave: 11. 5. 2017.

Općina Viškovo dotirala sredstva Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Halubjan za nabavku opreme za prvu pomoć i spašavanje

18341966_1505767839467563_8519005138744217333_n

U utorak, 09. svibnja 2017. godine, u Vatrogasnom domu u naselju Sroki Općinska načelnica Sanja Udović prisustvovala je prezentaciji medicinske opreme za prvu pomoć i spašavanje koju je Dobrovoljno vatrogasno društvo Halubjan nabavilo sredstvima koje je dotirala Općina Viškovo.

DVD Halubjan sudjeluje u gotovo svim aktivnostima Općine Viškovo kao potpora u osiguranju manifestacija, eko akcija i drugih većih događanja, imajući u vidu povećani rizik od ozljeđivanja ili drugog neželjenog događaja. Osim toga, zbog iznimne važnosti za zaštitu ljudi i okoliša, Općina Viškovo osigurala je sredstva za nabavku termalne kamere, motorne pumpe, potopne pumpe, motorne pile, ruksake prve pomoći i duge opreme za pružanje prve pomoći u ukupnom iznosu od 44.684,75 kuna.

„Općina Viškovo nastoji kontinuirano financijski podržavati i pratiti rad DVD-a Halubjan na korist svih mještana općine Viškovo.  Vjerujem da će sva spomenta oprema utjecati na učinkovitost i motiviranost rada našeg vatrogasnog društva“ istaknula je Općinska načelnica Sanja Udović.

Predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević zahvalio je Općini Viškovo na doniranoj opremi te dodao: “Drago nam je da nas Općina Viškovo prepoznaje kao važan dio sustava zaštite i spašavanja te kao udrugu koja je spremna u svakom trenutku izaći u susret i obaviti sve zadaće koje se pred nas stavljaju. Današnja donacija opreme pokazuje kontinuitet u opremanju DVD-a Halubjan kojeg Općina Viškovo provodi. Još jednom se zahvaljujem na doniranoj opremi koja će nam uvelike olakšati rad kod intervencija i događaja na kojima mi sudjelujemo.“