Svečano obilježena 35. obljetnica osnutka društva

Datum objave: 09. 12. 2018.

U Domu hrvatskih branitelja u Viškovu, u nazočnosti brojnih gostiju i članova društva, održana je svečana sjednica Skupštine kojom je obilježena trideset i peta obljetnica osnutka DVD Halubjan.

Prigodno izvješće podnio je Sanjin Blažević, Predsjednik DVD, koji se osvrnuo na rad društva, od njegodih početaka sa skromnim mogućnostima do današnjeg dana – s respektabilnim kadrovskim, prostornim te materijalno-tehničkim resursima.

U svojim pozdravnim govorima, Sanja Udović, Općinska Načelnica Općine Viškovo, podržala je potrebu nabave novog vatrogasnog vozila, za kojeg se u proračunu već planiraju početna financijska sredstva. Načelnica je također istaknula početak rješavanja formalno-pravnog stusa vatrogasnog doma koji bi trebao postati vlasništvo društva.

Slavko Gauš, Predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, prisjetio se početaka sustavnog osnivanja vatrogasnih društava u riječkom prstenu, naglasio je dalekosežne pozitivne posljedice takvog ustroja i njihovu današnju opravdanost u smislu snažnog oslonca u smislu opće sigurnosti i zaštite stanovništva, te čestitao generacijama vatrogasaca koji su tijekom više od tri desetljeća svojim predanim radom omogućili da društvo statasa u ovako snažnu, ekipiranu i opremljenu vatrogasnu postrojbu.

Matko Škalamera, Pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Rijeka, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, čestitao je vatrogascima DVD Halubjan na njihovom doprinosu zaštiti lokalne zajednice – u općini ali i šire – u intervencijama na kojima sudjeluju i izvan županije. Posebno je istaknuo aktivnosti naših pripadnika koji se osposobljavaju na međunarodnoj razini i tako neposredno doprinose cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja Republike Hrvatske i Europske Unije.

Na kraju sjednice, kao zahvalu za doprinos i pruženu potporu u razvoju DVD Halubjan, institucijama, donatorima i ostalim pojedincima uručene su Medalja za međunarodnu suradnju te prigodne Plakete i Diplome, dok su  članovima društva uručena slijedeća vatrogasna priznanja i odlikovanja:

  • Spomenica vatrogasni veteran (M.Kuhar)
  • Srebrna vatrogasna medalja (P.Host)
  • Srebrna vatrogasna plamenica (S.Blažević i B.Lučić)
  • Spomenica za 40 godina (M.Kuhar)
  • Spomenica za 30 godina (K.Filčić)
  • zvanje Počasni vatrogasni časnik (M.Cetina i Z.Kontić)
  • Vatrogasna brončana medalja (M.Blečić, Lj.Markanović, D.Matanić i R.Saršon)
  • Vatrogasna brončana plamenice (R.Blažević, K.Černok, N.Kereković, A.Marković, D.Pavljašević, T.Ristivojević, D.Runić, i D.Vižentin i S.Zgrablić)
  • Spomenica za 20 godina (R.Dukić, Dž.Letić, S.Blažević, B.Matetić, N.Hodak, M.Cetina i Z.Kontić)
  • Spomenica za 10 godina (R.Blažević).